Tårta och Praliner med kaffetryffel

I fredags skulle min äldsta son ha fyllt 4 om livet vore rättvist.
Det blev en enkel tårta med en liten nalle-ängel som jag och min dotter hjälptes åt med.
Silverkaka med kaffetryffel och grädde.
Har ju lovat att bjuda på det smarriga pralin-recepetet också, så det kommer här nedan. Det blir även mitt bidrag till Månadens sötsak som är en underbar idé från bloggen Söta Saker


Mörka chokladpraliner med kaffetryffel

200g mörk choklad. (jag har använt Anthon Bergs 72% fairtrade)

200g vit choklad
1/2 dl grädde
25g smör
2 msk starkt kaffe (här: zoègas skånerost, nymalda bönor)

Smält den mörka chokladen. Vill du ha glansiga och fina praliner så behöver du temperera den. Hur du gör det kan du läsa om t.ex. här. Men detta är inget måste för att pralinerna ska bli goda, jag lovar ;-)
Pensla din pralinform (Har du ingen sådan så använd vad du har hemma, en isbitsform eller ischokladformar tex.)
eller häll mörk choklad i den och häll sedan tillbaka chokladen så att du får ett ordentligt "skal" i formarna.
Låt dessa stelna medan du gör tryffeln.

Värm upp grädde, smör och kaffe ordentligt i en kastrull och ta sedan av den från värmen. Häll ner den hackade vita chokladen och låt den smälta.

Spritsa eller skeda upp tryffeln i chokladskalen och fyll sedan upp dem med mörk choklad ovanpå.

Kommentarer
Postat av: Malin

Mycket fin tårta till en fin pojke! kram på dig syrran

2010-02-23 @ 06:18:31
Postat av: Erka Perka

Vilka vackra tårtor du gör. Verkliga konstverk

2010-02-23 @ 21:24:51
URL: http://erkaperkasblogg.blogspot.com
Postat av: Minerva

Tack så mycket!!

2010-02-26 @ 17:00:08
URL: http://minervacakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0