Tårta à la Vegan

Jag håller just nu på att experimentera fram recept för att få till en riktigt god variant av tårtorna som även ska passa den som är vegan.
Såhär blev resultatet. Det är vaniljbotten med hallon och vaniljkräm, spacklad med smörkräm och täckt med SP. Jag gjorde även en chokladmousse som blev klart godkänd den också.
Och det bästa av allt: Den gluten och nötfri och innehåller inga animaliska produkter.
Bra kan alltid bli bättre och jag tar tacksamt emot alla tips på ämnet. Bland annat undrar jag om pastafärgerna. De innehåller glycerol som KAN vara animaliskt. Någon som vet hur det är med det här och vilka alternativ som finns. Måste jag hålla mig till målade dekorationer av pulverfäger eller vanliga (enligt mig ganska tråkiga) hushållsfärger?

Kommentarer
Postat av: Anki

Hejsan, slank in här via bloggen "I huvudet på Malin", måste säga, vilka otroliga bakverk du gör!! Sen undrar jag lite, vad är SP? Nån ersättning för marsipan eller något?

2010-02-10 @ 13:23:28
Postat av: Minerva

Hej, tack så mycket! SP är förkortning för Sugarpaste eller sockerpasta och precis som du säger en slags ersättning för marsipan. Den är sötare, lättare att jobba med och går att få helt vit, vilket inte marsipan gör. Dessutom är den mandelfri. Går att göra själv eller köpa färdig på nätet och i vissa specialaffärer. Jag gör min själv.

2010-02-10 @ 20:14:36
URL: http://minervacakes.blogg.se/
Postat av: Tårtspecialisten

Hej, Minerva Cakes!

Jag tänkte att jag svarar på ditt inlägg här, du skrev i "Ställ din fråga" men jag är inte säker på att du kollar där igen så jag passar på att skriva här istället :)

Det är så att jag inte är vegetarian, utan jag är muslim. Det är därför jag inte äter all kost, ex. fett från gris. Nästan alla mina pastafärger är från Wilton, så jag mailade deras support i USA och frågade var fettet kommer ifrån, de svarade att det är animaliska fetter från ko, och det är alltså okej för mig att äta. Men jag vet inte om de höll på att utveckla det på något sätt så det verkade som om de skulle börja med vegetariska, syntetiskt framställda fetter.

Kul att du frågade i af :) Hoppas jag kunde vara till ngt svar... åtminstone...KRAM

2010-02-11 @ 21:42:19
URL: http://www.tartspecialisten.se
Postat av: Pehrnilla

Det står att dessa är utan glycerine.

http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=product&id=739&parent=92

2010-02-15 @ 18:30:37
Postat av: Minerva

Åh, tusen tack!

2010-02-15 @ 18:45:17
URL: http://minervacakes.blogg.se/
Postat av: Björn P

Dags för mig att fundera på utseende nu med andra ord :)

2010-02-22 @ 23:45:57
Postat av: Minerva

Ajjemen! :-)

2010-02-23 @ 10:30:07
URL: http://minervacakes.blogg.se/
Postat av: cj

hej! skulle du kunna skriva ut receptet på denna tårtan? skulle verkligen uppskattas. du kan maila det till mig annars.. mvh

2010-11-20 @ 21:02:55
URL: http://veganogluten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0