Sunshine award

Åh, jag har fått en award av Malin, tusen tack söta du!


Eftersom jag fått den av en person som inspirerar mig otroligt mycket så tänkte jag dela den vidare till några andra som också inspirerar mig på olika sätt:

Jenny - Lite av en förebild i en stark, vacker och otroligt omtänksam kvinna

Cickans Piece of Cake - Gör i mina ögon bloggvärldens finaste tårtor!

Karin, Bagerskan - Här hittar du mer inspiration & recept än du hinner använda ;-)

Becca - Smart och full av åsikter. Men framför allt en väldigt fin vän.

Cupcakes för två

Idag har jag testat ett recept som redan hunnit bli en klassiker bland bakfantaster.
Leila Lindholms Chocolate cupcakes med vit chokladfrosting.


Receptet på cupcakesen kan du hitta här och frostingen är 50/50 smält, vit choklad och Philadelphiaost.

De underbart vackra bakformarna har Siluett of Sweden sponsrat mig med.
Det här är min personliga favorit bland deras sortiment
Vilken är din?

 


Många härliga tävlingar

Hos Mika Design finns otroligt många fina saker, min favorit måste nästan bli skålen på bilden nedanför, en beredningsskål i bra kvalitet är faktiskt väldigt svårslaget när man står i köket mycket. Vilken är din favorit?
Klicka dig vidare till Maddes blogg och var med och tävla du också!

Jag är också med och tävlar om ett superhäftigt melodiägg hos fyra årstider.
Klicka på bilden så kommer du till tävlingen och kan vara med du med!

Hos Moster bakar kan du vinna den här fina boken

Hos Vit Poesi kan man vinna de här bedårande handdukarna

Tårtbitsask

Idag har jag inget från köket att visa er, utan något från pysselhörnan. Jag håller på att försöka få fram lite olika sätt att presentera bakverken på. Trevliga askar, påsar, presentförpackningar m.m. m.m.
Här är en variant i storlek för att passa en tårtbit.
Mallen för den här asken kan du hitta här.

Hur gör ni när ni ger bort något hembakat? Sitter ni på några fiffiga idéer eller har ni fina bilder i er egen blogg?

Slänger in en liten kommentar också om att sista dagen för att anmäla sig till min tävling är på torsdag, tävlingen hittar du här.


Fiskkakor till Månadens sötsak

Vi var hembjudna till två söta vänner som snart ska iväg på dyksemester. Jag försökte göra något snabbt på det temat och resultatet blev fiskformade kakor med mintkristyr. Detta blir också mitt bidrag till det helt underbara inspirationsbytet Månadens sötsak från Söta saker som denna månaden är småkakor.
Jag hoppas att kakorna smakade och att semestern blir helt fantastisk!!

Kakor:
200g smör
200g socker
400g mjöl
1 ägg
vanilj om man vill

Rör ihop smör och socker poröst.
Blanda i övriga ingredienser och knåda ihop ordentligt.
Kavla ut och tryck ut kakor med pepparkaksformar.
Grädda i 180 grader ca 8-10 min

Låt kakorna bli kalla innan du spritsar på kristyren.

Spritsa en kant runt kakan med en lite tjockare kristyr och använd sedan en lös för att "fylla i" kakan.
Vill du ha ett grundrecept på kristyr kan du hitta det tex här, för att få mintsmak har jag bara lagt till ett par droppar pepparmintsolja.

Jag älskar den här grunden till kakor just för att möjligheterna att leka och experimentera med dem är nästan obegränsad. Dessutom är det ett superlätt recept att lära sig utantill!

Mac-tårta

Till igår bakade jag en tårta åt ett gäng Chalmerister! Det var minsann inga dåliga tårtbeställare som satte sig på en buss 15 mil fram och tillbaka bara för att hämta den, tusen tack för det förtroendet!
Chokladbotten och (självklart) äppelfyllning.


Tävling!!

Tävlingen är nu avgjord och vinnare blev: Nadjas Kitchen
Jag hoppas att du ska bli nöjd med din vinst och jag vill också passa på att tacka alla andra som deltagit i tävlingen!
Sprits-paket från Wilton, innehållande:

1 stor spritspåse, 45 cm
1 standardkoppling
8 st tyllar. Nr. 1, 7, 12, 17, 47, 101, 104 och 136
En blomnål, nr 9
totalt värde: ca 300 kr


Födelsedagstårta till min lilla tjej

I går fyllde min lilla flicka 3 år, så jag gav mig på utmaningen att göra min första våningstårta. Att Mumin skulle sitta på toppen har varit givet länge, det har alltid varit hennes favorit. Det blev ju dock extra roligt nu när det dykt upp så många andra fina mumintårtor i bloggvärlden på sista tiden! Färgerna har hon valt själv och rosorna var vad jag tillförde själv i designen. Smakerna har hon också valt själv.
Chokladbotten med jordgubbsmousse och mjölkchokladmousse. Spacklad med smörkräm och täck och dekorerad med SP.




Efterrättskaka - recept

När jag var liten tyckte jag inte om grädde. Så när jag fyllde år bakade ofta min mamma den här kakan till mig och serverade grädde vid sidan om. Ska den göras helt på hennes vis ska det vara i en sockerkaksform med hål i mitten, vilket man fyller med persikohalvor. Det här är en underbar kaka om man som jag, är kaffeälskare. Jag använder mig gärna av mer (och starkt) kaffe än vad receptet bjuder, kaffe och choklad är ju verkligen en helt fantastisk kombination.
Jag vet inte om kakan har något speciellt namn, i min mammas receptbok heter den bara "Efterrättskaka", är det någon av er som känner igen receptet och har ett annat namn på det?


Efterrättskaka
2 ägg
2 dl socker
150g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Att fukta kakan med
1 dl kaffe

Glasyr
100g florsocker (1 3/4 dl)
2 msk smält smör
1 1/2 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och sedan övriga ingredienser. Häll smeten i en form och grädda i 175 grader ca 45 min.
Fukta kakan med kaffet.
Blanda ingredienserna till glasyren till en slät smet och bred över kakan när den kallnat.

RSS 2.0