Efterrättskaka - recept

När jag var liten tyckte jag inte om grädde. Så när jag fyllde år bakade ofta min mamma den här kakan till mig och serverade grädde vid sidan om. Ska den göras helt på hennes vis ska det vara i en sockerkaksform med hål i mitten, vilket man fyller med persikohalvor. Det här är en underbar kaka om man som jag, är kaffeälskare. Jag använder mig gärna av mer (och starkt) kaffe än vad receptet bjuder, kaffe och choklad är ju verkligen en helt fantastisk kombination.
Jag vet inte om kakan har något speciellt namn, i min mammas receptbok heter den bara "Efterrättskaka", är det någon av er som känner igen receptet och har ett annat namn på det?


Efterrättskaka
2 ägg
2 dl socker
150g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Att fukta kakan med
1 dl kaffe

Glasyr
100g florsocker (1 3/4 dl)
2 msk smält smör
1 1/2 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och sedan övriga ingredienser. Häll smeten i en form och grädda i 175 grader ca 45 min.
Fukta kakan med kaffet.
Blanda ingredienserna till glasyren till en slät smet och bred över kakan när den kallnat.

Kommentarer
Postat av: Malin

En kaka som går hem vid alla tillfällen :)

2010-03-06 @ 17:15:40
Postat av: Kalasgott

Grattis, du är en av vinnarna i min bloggtävling om ballerina kladdkaka! Maila mig din adress så skickar vi paketet till dig så snart som möjligt! Kramar, Jennie.

2010-03-07 @ 09:55:15
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Slickepotten

Mums!! verkar vara en kaka helt i min smak :)

2010-03-07 @ 18:56:08
URL: http://slickepotten.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0