Världens godaste chokladsås!

Här kommer receptet på en busenkel och himmelskt god chokladsås, en av mina absoluta favoriter bland alla sötsaker.

Man äter väl ändå  vaniljglass med chokladsås med vaniljglass !?!

Håll till godo!

1 msk smör
1 1/2 msk kakao
1 msk sirap (vit för neutral smak, ljus för kolasmak och mörk för mustigare smak)
3 msk socker (även här kan du välja vilken typ du vill)
1 dl grädde

Smält smöret, blanda i övriga ingredienser och koka ihop en liten stund.
Låt kallna.


Doptårta till Max

Imorgon döps lille Max och jag har fått äran att göra doptårtan.
Jag fick fria händer när det gäller smaker så den här tårtan, som är enorm (!) innehåller Mörk chokladbotten, Hallonmousse och Vit chokladmousse.
Hoppas den ska smaka!


Körsbär!

Idag bjuder jag på två recept på samma tema: körsbär.
Det ena är en rulltårta som går ifrån den klassiska fyllningen med jordgubbssylt något och det andra är "Twin Peaks Cherry Pie" hämtad från Leila Lindholm.

Hoppas det smakar!


Rulltårta med körsbär

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde

Fyllning:
1,5 dl körsbärssylt
1 dl vaniljyoughurt
1/2 dl kesella

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt grädde/mjölk och rör till en jämn smet. Grädda 200 grader ca 8 min.
Låt den kallna och rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred den på kakan och rulla ihop.



Twin Peaks Cherry Pie

Mördeg:
150g smör
4 dl mjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk vatten

Nyp ihop tärnat, kallt smör med mjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis gått ihop. Knåda inte.
Lägg in degen i plastfilm och låt den vila minst 30, i kylskåp.

Fyllning:
1 1/2 liter färska körsbär
1 dl socker
1 färsk vaniljstång
Skal och saft av 1 citron
2 msk potatismjöl

Gör mördegen enligt receptet ovan.

Kärna ur körsbären och koka upp dem tillsammans med socker, frön från vaniljstången och rivet citronskal.

Blanda citronsaften med potatismjölet och häll ner bland körsbären. Vispa till blandningen tjocknat.

Dela mördegen i två delar, den ena kavlar du ut som botten och den andra som lock.

Pensla locket med en blandning av 1 ägg, 1 msk mjölk och 1 msk råsocker.

Grädda ca 35 min i 175 grader.

Hösten närmar sig

Hösten närmar sig och det med besked.
Graderna har sjunkit och det känns inte längre riktigt lika lockande att springa barfota om kvällarna. Men det har varit en härlig sommar.
En härlig och fartfylld sommar som gett massor av inspiration till höstens bakande och bloggande.

Jag tänkte mjukstarta lite ikväll och bjuda på ett axplock av vad som kommit ur mitt kök i sommar.

Men kika gärna in igen om några dagar, i nästa inlägg kommer det ett smaskigt recept som innehåller en av mina favoriter: Körsbär

Vi ses!

Vaniljcupcakes med vit chokladfrosting, täckta med lyxig, mörk choklad

Blåbär och mintkakor

Det gröna fina bandet fick jag av sötaste Malin och det prydde senare även födelsedagsflickans hår.



Tårtfaten samt muffinsformarna kommer från

Siluett

RSS 2.0